medyauzmani.com
Somon şiş tarifi nasıl yapılır? kanıtlanmış tarif – Yemek Fikirleri

Somon şiş tarifi nasıl yapılır? kanıtlanmış tarif

15. dakika. Hazırlanma zamanı

4-5 h bekleme süresi

Mükemmel bir omega-3 kaynağı olan somon, düzenli olarak yenildiğinde kalp hastalığı riskini artırır. azaltılır. Yağ oranı çok yüksek olan somon, kızartmaya uygun olmayan bir balıktır. Bu nedenle fırında yapılan somon tariflerini tercih edebilirsiniz. Fırında somon şiş tarifi, sunumu, lezzeti ve kolay hazırlanışı nedeniyle tarif defterinize eklemek isteyebileceğiniz özel tariflerden biridir.

Somon şiş tarifi malzemeleri

  • 1 somon fileto
  • 1 kabak
  • 1 kırmızı biber

donanma için

  • yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Somon şiş tarifi nasıl yapılır?

1. Somon sosunu tatlandırmak için limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.

2. Somon filetoyu şişte pişirmeye ve yemeye uygun küçük küpler halinde kesin.

3. Somon fileto ile yaptığınız marineyi iyice karıştırın.

4. Mümkünse somonu karıştırdığınız sosla iyice marine olması için buzdolabında 4-5 saat bekletin.

5. Biberleri çekirdeklerini ayırarak doğrayın.

6. Kabakları kesin ve kabakları, biberleri ve kuruyemişleri istediğiniz sırayla şişlerin üzerine koyun.

7. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine şişleri dizin.

8. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.

Yanında yeşil salata ve bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

somon şiş tarifi

kilit nokta

1. Somonu marine etmek için buzdolabına koyarken, kaseyi bir kapak veya plastik sargı ile kapatın.

2. Marine etmek için 4-5 saat bekleyecek vaktiniz yoksa, yarım saat de olsa mümkün olduğunca bekleyin.

3. Ayrıca beğeninize çöp şişeleri ve doğranmış soğan da ekleyebilirsiniz.

4. Karabiber yerine beyaz biber kullanabilirsiniz. Beyaz biber, açık rengi sayesinde balığın rengini değiştirmeden tat verir.

5. Somon balığı çabuk pişen bir balık olduğundan, sebzelerin çiğ kalmaması için çok kalın kesmemeye dikkat edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın