maya maya

Doğada su ve toz halinde bulunan, içinde mantar ve faydalı bakterilerin ürediği bir maya türüdür. Prebiyotik değerler açısından oldukça zengindir.

YEET İKİ

Raf ömrü çok kısa olan yaş mayanın yüzde 70’i sudur. Kullanıldığında ılık suda veya sütte çözünür. Üzerinde kabarcıkların oluşması mayanın aktif olduğunu ve una eklendiğini gösterir.

ACTF KURU MAYA

Yaş mayanın raf ömrünü uzatmak için mevcut olan aktif kuru maya, kullanımdan sonra ılık su ve süte eklendiğinde 10 dakika içerisinde aktif hale gelir.

NSTANT KURU MAYA

Küçük granül yapıya sahip olan instant mayanın çalışma süresi çok daha hızlıdır.

Hamurun kıvamını ve lezzetini artıran kabartma tozundan da kısaca bahsetmek istiyoruz.

SON LİSTE

Hamurdan en az 150 gr alınarak ve buzdolabında saklanarak birkaç gün içerisinde taze hamura ilave edilir. Bu, hamura güç verir ve tadını etkiler.

ÖĞREN

İtalyanların kullandığı yol budur. Un ve su karıştırılarak oda sıcaklığında 20 saat bekletilir Biga maya ile buluştuğunda daha güçlü etki verir ve tadı artar.

SÜNGER

Çok güçlü ve yapımı kolay bir ön mayadır. Bir parça maya buğday unu ve su ile karıştırılıp 8-10 saat bekletilir.Arpa, mısır, çavdar gibi unlar eklenir.

LEHÇE

Un ve su aynıdır, daha fazla tuz eklenir. 12 ila 18 saat oda sıcaklığında tutulur.

ETİKETLER

kek pişirmek için maya çeşitleri