medyauzmani.com
Soslu kavrulmuş mısır – diğer haberler – Yemek Fikirleri

Soslu kavrulmuş mısır – diğer haberler

Dersler

    3-4 mısır koçanı

    1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber

    1 çay kaşığı kimyon

    Yarım çay kaşığı kara biber

    2 diş sarımsak ezilmiş

    1 çay kaşığı zeytinyağı

    2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz (kişniş de kullanabilirsiniz)

    2 yemek kaşığı rendelenmiş çedar peyniri

    bir tutam tuz



Kırmızı biber, kimyon, karabiber, sarımsak ve zeytinyağını karıştırıp kenara alın. Eritilmiş tereyağı ile sıcak bir demir tavayı yağlayın ve mısırları koyun. Üzerine kalan tereyağını sürün. Sık sık çevirerek ızgara yapın. Rengi dönünce servis tabağına alın. Ayırdığınız baharatlı karışımı mısırların üzerine yayın. Tuz, peynir ve maydanoz serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın