medyauzmani.com
Sucuk ve kaşarlı brokoli tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Sucuk ve kaşarlı brokoli tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Her mevsim soframızda tazeliğini koruyan, diğer aylarda dondurulan brokolinin lezzetli tariflerini deniyorum. Tariflerimin her seferinde çocuklarımdan tam not alması tesadüf değil. neden diye soruyorsun Brokolinin faydaları o kadar büyük ki, böylesine değerli bir yemeği soframıza almakta ısrar ettim ve yıllar içinde brokoliden damak zevkimize uygun tarifler hazırlamaya başladım. İşte burada. Kolay bir tarif, hayat kurtarıcı. İşte efendim, tüm aile fertleriniz ve özellikle çocuklarınız için tavada sosisli ve çedar peynirli brokoli tarifi.

Dersler

  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram brokoli
  • 100 gram sosis (yaklaşık yarım rulo)
  • Üzeri için dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar peyniri

Sosis ve çedar brokolinin hazırlanması

1. Soğanları küp şeklinde kesin.

2. Tavaya zeytinyağı ve doğranmış soğanları alıp biraz kavuruyoruz.

3. Üzerine doğranmış sosis ekleyin.

4. Sosisler yumuşamaya başlayınca yıkayıp iri doğradığınız brokoliyi tavaya koyun ve brokoliler taze olana kadar kızartın.

5. Tavadaki malzemeleri tavanın tabanına eşit şekilde yayın ve çedar peyniri dilimleri veya rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.

6. Tencerenin kapağını kapatıp ocakta peynirler eriyene kadar dinlenmeye bırakın.

7. Kaşar peyniri eridikten sonra kızarmış ekmek dilimleri ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın