medyauzmani.com
Sultan Tavuk Kebabı – Yemek Fikirleri

Sultan Tavuk Kebabı

Sultan kebabı tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.
  2. Tavuk parçalarını doğranmış sarımsak ve kekik ekleyerek küpler halinde kızartın.
  3. Doğranmış biber, ince doğranmış mantar, bezelye ve salçayı ekleyip pişirin.
  4. Tuzu ekledikten sonra karışımı 1-2 dakika kavurun ve ocaktan alın.
  5. 1 yufkayı 4 parçaya bölün.
  6. Kireçleri, kenarları yukarı bakacak şekilde kaseye yerleştirin.
  7. Kenarlarından biraz ayırın ve ortasına yerleştirin. Et karışımını kaseye koyun ve dökün.
  8. Yufkanın üzerini kapatın, kaseyi ters çevirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  9. Beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin ve kokusu kayboluncaya kadar karıştırın.
  10. Süt, krema ve baharatları ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
  11. Beşamel sosu hazırladığınız sultana kebabın üzerine eşit şekilde dökün.
  12. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

resimli sultan kebabı tavuk tarifi

Sultan Tavuk Kebabı
Sultan Tavuk Kebabı
Sultan Tavuk Kebabı

En popüler mutfak ve ev eşyalarında kaçırılmayacak fırsatlar için tıklayın.

4 milyon kişi tarafından takip edilen Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Lezzetli Tarifler uygulaması ile. 800.000’den fazla Denenmiş ve test edilmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin.

Sultan Tavuk Kebabı 24.10.2022’de 22:21’de yayınlandı.

Bu sayfa 24.10.2022 22:21 tarihinde güncellenmiştir.

Kebap tarifleriet yemekleri
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın