medyauzmani.com
tahinli turta – Yemek Fikirleri

tahinli turta

Tahinli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Karıştırma kabımıza şeker, ılık süt, ılık su, maya ve şekeri alıp 5 dakika mayayı aktif hale getirelim, ardından sıvı yağı, yumurtaları (bir sarısını ayırmak için), tuzu ve unu ekleyelim.
  2. Unu bire bir ekleyelim, un miktarı yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir ben tam 7 su bardağı kullandım. Çok sert olmayacak yumuşak bir hamur olacak.
  3. Hamurumuzu ılık bir ortamda en az 50 dakika mayalandıralım (akşam yoğurup sabaha kadar buzdolabında bekletebilirsiniz)
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp küçük bir tabak büyüklüğünde açalım, üzerlerine tahinli karışımı yayalım, rulo yapıp kenara alalım, tüm bezelere aynı işlemi yapalım.
  5. Beze bitince ilk açmış olduğumuz ruloyu alıp iki ucundan gerelim ve yuvarlayarak düğüm oluşturalım.
  6. Hamur tamamen bitince 10 dakika Çin mayası yapalım, üzerine yumurta sarısını koyup susamları ekleyip 180 derece ısıttığımız fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız böreğin üzerine temiz bir bezle 10 dakika bekleyelim ki böreklerimiz daha yumuşak olsun.

Resimli tahinli börek tarifi

tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta
tahinli turta

En popüler mutfak ve ev eşyalarında kaçırılmayacak fırsatlar için tıklayın.

4 milyon kişi tarafından takip edilen Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Lezzetli Tarifler uygulaması ile. 800.000’den fazla Denenmiş ve test edilmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin.

tahinli turta 16.10.2022 15:08 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 16.10.2022 15:09 tarihinde güncellenmiştir.

pasta tarifleripasta tarifleri
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın