medyauzmani.com
Talaş Böreği – Kalite’nın Mutfağı – Yemek Fikirleri

Talaş Böreği – Kalite’nın Mutfağı

Pasta cips için malzemeler
Doldurma için malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram dana eti – küp
1 soğan – ince kıyılmış
1 havuç – ince kıyılmış
1 çay kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı et suyu
tuz
karabiber
hamur malzemeleri
5,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
iki bardak su
tuz
Ara hamur katmanlarının bileşenleri
100 gram eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
üst bileşenler
1 yumurta sarısı
kimyon

iç harç için
Eti düdüklü tencerede 30 dakika pişirin.
Tencereyi ocağa koyun ve ısıtın.
İçine zeytinyağı koyup muhafaza ediyoruz.
Kızgın yağa soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Ardından bezelye ve et suyunu ekleyip kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.

hamur için
Tereyağını ve ayçiçek yağını bir tencereye alıp tereyağını eritin.
Ardından ocaktan alın.
Karıştırma kabına un ve tuzu ekleyip karıştırın.
Unun ortasını açıp su ve sirkeyi ekleyin.
Çatalla karıştırarak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur kıvamı alana kadar yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgaha alın ve iki parçaya bölün.
Bezeyi merdane ile açabildiğiniz kadar büyük açın.
Açtığınız hamurun ortasına şekerleme kalıbını yerleştirin ve kalıbın kenarlarını ortalayarak 8 eşit parçaya bölün.
Tahtanın etrafını da kesin ve tahtayı kaldırın.
Orta kısma hazırladığınız yağlı karışımı koyun ve diğer yufkaları da üst üste yağlayarak katlayın.
Üst kısmı yağlamayın.
Katladığınız parçaları tekrar oklava ile büyük bir kare olacak şekilde açın.
Açtığınız hamuru 4’e bölün ve 4 eşit küçük kare hamur parçası oluşturun.
Fırın tepsisini fırın kağıdı ile kaplayın.
Her bir kareye hazırladığınız iç harcı koyup zarf şeklinde kapatın ve katlanan kısmı tepsiye yerleştirin.
Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile süsleyin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

pasta yongası

yayın tarihi Kategoriler ramazan tarifleri hamur işleriekler Onuncu mevsim, Kalite Lezzet, ayçiçek yağı, bezelye, börek, çörek otu, dana eti, kuşbaşı et, et suyu, börek, havuç, küp, ramazan, ramazan sofrası, sirke, soğan, börek talaşı, yemek tarifi, tereyağı, un, Yemek, yemek tarifleri, yumurta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

www.xxx videos com negozioporno.com tamilsex.com !لقطات ساخنة tinatube.net صور اباحية locanto escort greatxxxtube.com xxx sex video .com g telugu assoass.mobi www.vixen.com wife cheating porn porno-zona.com saree bf the broken marriage vow june 7 2022 full episode teleseryeepisodes.com viral scandal march 3 2022 full episode nadia ali sex flyporn.info yourporn. sexy desisexygirl karateporn.mobi xxx hidi com افلام سكس هندي sexuscam.net نيك مدرب المحله افلام سكس شغالات pornforlife.org سارى جى ajay devgan aishwarya rai trahito.net kerala sex .com goli chal javegi porn555.me sex long time formula in hindi sex hd videos daporn.mobi tamil blue film hot hot vani kapoor gangstaporno.com indian kuwari ladki سكس فل secretsporn.com جنس قديم