medyauzmani.com
Tam Tahıllı Ekmek Tarifi – Yemek Fikirleri

Tam Tahıllı Ekmek Tarifi

ÇOK TAHILLI EKMEK SARI

6-8 Servis
Zorluk Seviyesi Kolay
Ev yapımı ürünler

ŞEYLER

    40 gram buğday karışımı

    50 gram bulgur

    500 ml sıcak su

    her biri 300 gram

    150 gr çavdar unu

    10 gram kaya tuzu

    2 gram yaklaşık kuru

    50 gram ekşi maya unu

    20 gram çavdar unu

Buğday ve bulguru karıştırıp geceden 250 ml suda bekletin. Un, çavdar unu, tuz ve mayayı kalan sıcak su ile karıştırarak hamur haline getirin. Bir bezle örtün ve 40 dakika kaynatın.Hamur, ellerinizi suyla ıslatarak ve tohum karışımıyla kaplı kalıba yerleştirerek kalıbın boyutlarına getirin. Üzerini beyaz bir bezle örtüp 60 dakika mayalanmaya bırakın.Önceden ısıtılmış 240° fırında 5 dakika pişirin ve fırının ısısını 200 dereceye düşürün.35-40 dakika pişirin. Ekmek fırından çıkınca iyice soğutup 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

ETİKETLER

sağlıklı ekmek ekmek nasıl yapılır ekmek tarifi tahıllı ekmek tarifi çavdar Tahıllı Ekmek Tahıllı Ekmek Tahıllı Ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın