medyauzmani.com
Tarhana çorbası tarifi sade, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Tarhana çorbası tarifi sade, nasıl yapılır?

5 dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

  • 4 yemek kaşığı Tarhana tozu
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su ile toplam 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • karabiber
  • tuz

kilit nokta

Çorbayı yapmak için su içmek yerine et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.

Sade Tarhana çorbasını sevmeyen ve fark yaratmak isteyenler için öneri. Çorba pişerken içine 3-4 yemek kaşığı közlenmiş dana eti veya haşlanmış nohut ekleyin. O küçük dokunuşla lezzet ikiye katlanacak.

Bahsi sakladığınız suyun oda sıcaklığında olması önemlidir. Aksi takdirde, bahis bir araya gelebilir.

Tarhana çorbası tarifi sade

1. Tencereyi derin bir kaba alıp üzerine bir bardak su ekleyip karıştırıyoruz.

2. Tartanın topaklanmasını ve tamamen çözülmesini önlemek için tartanı bu suda yaklaşık bir saat bekletin.

3. Tencereyi su içinde ıslanırken ara sıra çevirin.

4. Tereyağını tavaya alıp eriyince salçayı ekleyip salçayı kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

5. Suda eritilmiş olan taranayı, içinde su bulunan tencereye ilave edin ve karıştırın.

6. 6 su bardağı su, tuz, karabiber ve kuru nane ekleyin.

7. Çorbayı orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.

8. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin.

Tarhana çorbası hazır, sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın