medyauzmani.com
Tarih ve Fıstıklı Kurabiye – Yemek Fikirleri

Tarih ve Fıstıklı Kurabiye


Fıstık Günü Kurabiyeleri

8 porsiyon
Zorluk Seviyesi Kolay
Ev yapımı ürünler

ŞEYLER

    10 kırık gün

    130 gram fıstık tozu

    130 gram öğütülmüş badem

    90 gram toz şeker

    1 limonun rendelenmiş suyu

    2 kaşık irmik

    3 yumurta akı

    YUKARIDAKİLER

    3 paket (her biri 80 gram) bitter çikolata

Tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Hamurdan ceviz parçalarını alıp şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuması için kenara alın. 2 Eklemek için çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan keki iki çatal yardımıyla çikolataya batırıp fırından çıkarın. Soğuduktan sonra servis yapın.

ETİKETLER

Tarih Fıstıklı Kurabiye Kurabiye Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın