medyauzmani.com
Tart tavada kremalı kek: kanıtlanmış bir tarif – Yemek Fikirleri

Tart tavada kremalı kek: kanıtlanmış bir tarif

25 dakika. Hazırlanma zamanı

8-10 kaç porsiyon

Tart tavasında kremalı pasta tarifi ve tarifin yapılışı aşağıdadır.

Bir tart kalıbında kremalı kek malzemeleri

kek malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı buçuk un
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası

pastacı kreması malzemeleri

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • Bir poşet krem ​​şanti tozu

çikolata sosu malzemeleri

  • 90 gr çikolata
  • Yarım kutu krema

Tart kalıbında kremalı kek tarifi

1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.

2. Su ve yağ ekleyin.

3. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın ve karıştırın.

4. Kek karıştırma kabına alın ve karıştırın.

5. Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına dökün.

6. 170 derecelik fırında pişirin.

7. Krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp ara ara karıştırarak pişirin.

8. Kaynayınca ocaktan alın.

9. Isındığında krem ​​şantiyi ekleyip mikser ile 4-5 dakika çırpın.

10. Çikolata sosu için kremayı ısıtın, damla çikolatayı ekleyin, karıştırın ve erimeye bırakın.

11. Fırından çıkardığınız kek sıcakken kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

12. Üzerine çikolata sosu ekleyin.

13. Üzerine kremayı dökün ve yayın.

14. İstenirse, kakaoyu eleyin ve kaplayın veya istediğiniz doku ile süsleyin.

Afiyet olsun.

kek yapma resimleri

Kremalı kek yapma aşamalarıkek tarifi resimleri deneyinBir tart kutusunda kek yapma adımlarıResimlerle adım adım kek tariflerikakaolu kremalı kek nasıl yapılırDenenmiş ve gerçek kremalı kek tarifleri yapmak

Tart kalıbında kremalı kek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın