medyauzmani.com
Tavuk Göğsü Tarifi Ev Yapımı Sahte Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır… – Yemek Fikirleri

Tavuk Göğsü Tarifi Ev Yapımı Sahte Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır…

tavuk göğsü nasıl yapılır

Tavuk göğsü, ana bileşeni çok basit olan sütten oluşan bir tatlıdır. Bu besleyici tatlı, çok fazla malzeme kullanmadan hemen hazırlanabilir. Tavuk göğsü yapmak ve hazırlamak için gerekli malzemeler şu şekildedir:

125 gram tereyağı
– 1 litre süt
– 1 su bardağı un
– 1,5 su bardağı toz şeker
– 1 paket vanilya

Hazırlanışı: Tereyağını tavuk göğsü için uygun bir tencerede eritin. Eriyen tereyağına unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulduktan sonra süt yavaş yavaş ilave edilir ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılmalıdır. Unu topak kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Kıvrılmış tavuk göğüsleri ocaktan alınır, vanilya eklenir, karıştırılır ve daha sonra ıslatılmış Pyrex veya porsiyonlu kaplara dökülerek servis edilir. İsteğe göre tarçınla süslenmiş tavuk göğsü. İlk sıcaklığı çıkan tatlı buzdolabında soğuduktan sonra servis edilebilir.

Ev Yapımı Sahte Tavuk Göğsü Tarifi

Sütlü tatlılar arasında basit ama lezzetli bir tatlı olarak bilinen tavuk göğsü, hamur işlerinde veya marketlerde paketlenmiş olarak bulunabilir. Evde yapılabilecek tavuk göğsü tarifi oldukça basittir. Ev yapımı sahte tavuk göğsü malzemeleri tereyağı, süt, un, şeker ve vanilyadır. Kişi sayısına göre malzemeyi artırmak veya azaltmak mümkündür.

İhtiyac duyulan malzemeler
– 1 litre süt
125 gr tereyağ veya margarin
– 1,5 su bardağı şeker
– 1 su bardağı un
– 1 paket vanilya
Süslemek için antep fıstığı, hindistan cevizi, tarçın ve fındık

Hazırlanışı: Tavuk göğsü için tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kızarmış una süt ve şeker ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Karışımı koyulaşana kadar kaynatın. İsteğe göre tavuk göğüslerine piştikten sonra lezzet vermesi için sakız sakızı eklenebilir. Karışımın pürüzsüz görünmesi için mikser ile birkaç dakika çırpılması gerekmektedir. Su ile nemlendirilmiş bir servis kasesine dökülen karışım, soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuduktan sonra tarçın veya hindistancevizi ile süslenmiş tavuk şeritleri servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın