medyauzmani.com
Tulumba şekeri nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? (Tulumba tatlısı tarifi) – Yemek Fikirleri

Tulumba şekeri nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? (Tulumba tatlısı tarifi)

Tulumba şekeriKızarmış hamurun şeker şurubu içinde servis edildiği bir Türk tatlısıdır.

tumba tatlısı tarifi

gerekli malzemeler

Hamuru hazırlamak için

– 3 su bardağı su

iki buçuk su bardağı un

– 2 yemek kaşığı tereyağı

– 1 yemek kaşığı şeker

– 1 yemek kaşığı nişasta

İki buçuk yemek kaşığı irmik

– 4 yumurta

şerbet

– 3 su bardağı şeker

iki buçuk su bardağı su

Yarım limon suyu

yapılışı

şerbet

Birincisi: Şekerli su kaynatılarak şerbet hazırlanır.

İçeceği kaynattıktan sonra limon suyu ekleyin. Daha sonra şurup yaklaşık bir saat kaynatılır.

Hamuru hazırlamak için

Bir tencereye 3 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı tereyağı koyun.

– Su kaynamaya başladıktan sonra unu yavaş yavaş kaynayan suya ilave edin ve sürekli karıştırın.

– Un ile 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir ve hamur sertleştikten sonra ocağın altını kapatın ve bir süre bu şekilde karıştırın.

Pişen hamuru soğumaya bırakın.

– Soğuyan hamuru yoğurun.

Bir kapta önceden koyulaşan hamura kırılmış yumurtaları ekleyin.

– İrmik ve nişastayı ekleyip yoğurmaya devam edin.

– Hamur hazır olduktan sonra krema torbasına ilave edilir.

Daha sonra derin bir tavaya veya kızartma tavasına 1 litre sıvı yağ ekleyin.

– Pompalar oluşturulduktan sonra soğuk yağa pompalar eklenir ve son olarak brülörün alt kısmı açılır.

Son olarak kızarmış tulumbayı soğuk şerbete ekleyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın