medyauzmani.com
Ünlü Fransız Parfe nasıl yapılır? (Parfe tarifi) – Yemek Fikirleri

Ünlü Fransız Parfe nasıl yapılır? (Parfe tarifi)

Parfe, Fransız mutfağında bir çeşit donmuş tatlıdır.

Fransızca’da mükemmel anlamına gelen parfe, Fransa’da parfe şekeri, yumurta ve kremanın çırpılmasıyla yapılan soğuk bir tatlıyı ifade eder.

İsteğin içine farklı araçlar yerleştirilebilir.

MEYVE PARFAT TARİFİ

Temel araçlar

– 2 paket krem ​​şanti

– 2 su bardağı süt

– 1 paket petibor bisküvi

– 1 su bardağı fındık veya ceviz

– 1 paket vanilya

– 1 büyük muz

– 15-20 çilek

1 yemek kaşığı damla çikolata

üst için

– Çikolata sosu

– 2 su bardağı süt

oluşturma

– Bir kapta süt ve krem ​​şanti mikser yardımı ile çırpılır.

– Kıvam alınca kırılmış bisküviler, damla çikolatalar, vanilya, fındık, küçük doğranmış çilek ve muzlar eklenip iyice karıştırılır.

– Dondurucu poşeti kalıba koyduğunuzda parfenin içine yerleştirilir ve üstü pürüzsüz olur.

– Buzdolabının buzdolabı kısmında 4 veya 5 saat saklanır.

– Çikolata sosu iki bardak sütle pişince soğur.

– Servis tabağındaki parfenin üzerine çikolata sosu dökülür.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın