medyauzmani.com
Ünlü İtalyan risottosunu nasıl yaparsınız? (Masterchef mantarlı risotto tarifi) – Yemek Fikirleri

Ünlü İtalyan risottosunu nasıl yaparsınız? (Masterchef mantarlı risotto tarifi)

Et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek kıvama getirilen bir çeşit pirinç pilavıdır. risottoEn ünlü İtalyan yemeklerinden biridir.

Birçok yörede pilava soğan ve şarap eklenerek pişirilir.

MANTAR MALZEMELERİ RISOTTO

– Yarım paket risotto pirinci

– Yarım paket kültür mantarı

– Yarım soğan

– 2 diş sarımsak

– 2/3 yaprak taze fesleğen

– 1 bardak sek beyaz şarap

– 1 paket rendelenmiş parmesan peyniri

– 30 gr yağ

tavuk suyu için

– 1 tavuk budu

– 4 su bardağı su

– 1 havuç

– 1 yeşil kereviz

– 1 soğan

– 1 diş sarımsak

– 2/3 defne yaprağı

– Tuz

MANTARLI RISOTTO YAPILIŞI

Tavuk budu orta boy bir tencereye koyun ve 4 su bardağı su ekleyin. Soyulmuş sebzeleri ve soyduktan sonra ikiye bölünmüş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Ardından defne yaprağını ve tuzu koyup kaynatın.

Tereyağını geniş bir tavada erittikten sonra sarımsak ve soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Pirinci ekledikten sonra 5 dakika karıştırarak kavurun.

Mantarları ince ince doğrayın, ekleyin ve karıştırın. Ardından beyaz şarap ekleyin. Pirinç ve bir kepçe haşlanmış tavuk pişene kadar sürekli karıştırarak ilave edin. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın. Fesleğen serpin, ekleyin ve karıştırın. Son olarak servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın