medyauzmani.com
Ustalarına taş atacak türden bir hamburger tarifi! Kimse hile söylemedi – Yemek Fikirleri

Ustalarına taş atacak türden bir hamburger tarifi! Kimse hile söylemedi

Hamburger, son zamanlarda herkesin en sevdiği lezzetlerden biri. Neredeyse her adımda bir hamburger dükkanı açılıyor. Hamburger yaparken birkaç püf noktası bilmekte fayda var. O kadar ki istediğiniz bazı detayları paylaşacağız

Evde hamburger yapmak istiyorsanız bu bilgilere göre hareket edin.

Ve en önemlisi, bu tarifi arkadaşlarınızla paylaşın ki onlar da sağlıklı bir burger yapabilsin.

Çocukların çok sevdiği hamburger, beslenme uzmanlarının tavsiye etmediği yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak sizlere sunacağımız tarifle çok sağlıklı ve lezzetli bir hamburger yapabileceksiniz.

Üstelik taşı usta şeflere çevirecek bir tarif olacak.

Mynet’in paylaştığı; Önce hamburger tarifinin malzemelerini sonra da tarifi sizlerle paylaşacağız. Deneyecek herkese bol şans

hamburger tarifi malzemeleri

Az yağlı kıyılmış et
1 büyük yumurta
1/2 su bardağı doğranmış soğan
1/4 su bardağı yumuşak kuru ekmek kırıntısı
1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
1 veya 2 diş sarımsak, soyulmuş ve kıyılmış
Yaklaşık yarım çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı kadar karabiber
4 adet hamburger ekmeği
Yaklaşık 1/4 su bardağı mayonez
Yaklaşık çeyrek bardak ketçap
4 marul yaprağı
1 olgun domates, çekirdeksiz, ince dilimlenmiş
4 ince dilim kırmızı soğan

hamburger yapmak

Köfte nasıl yapılır: Kıyma, yumurta, soğan, Worcestershire ekmeği, sarımsak, ½ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı karabiberi bir kapta karıştırın. Karışımı dört eşit parçaya bölün ve her birine hamburger köftesi büyüklüğünde şekil verin.

Pişirme aşaması: Hamburger köftelerini yağlanmış ızgaraya veya ızgaranız yoksa yağlanmış, ısıtılmış yapışmaz tavaya yerleştirin. Üzerini kapatıp içi pembeleşinceye kadar her iki tarafını da pişirin. (toplam 7-8 dakika)

Hamburger çöreklerinin hazırlanması: Hamburger çöreklerini ekmek kızartma makinesinde veya ızgarada 30 saniye ila 1 dakika arasında hafifçe kızarana kadar pişirin.

Servis aşaması: Ekmeğin dibine mayonez ve ketçap sürün. Marul, domates, hamburger, soğan, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak hazırladığınız hamburgerin üzerine diğer çöreği kapatıp patates kızartması ile servis edin. Afiyet olsun, lezzetli tadın tadını çıkarın.

Hamburgerin yanında ne iyi gider?

Salatalık turşusu veya biber turşusu varsa… ayranlı böyle bir hamburgerin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaynak: MYNET.COM

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın