medyauzmani.com
Vişneli browni kek tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Vişneli browni kek tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Güçlü bir çikolata aromasının yanı sıra hafif vişne aromalı bir taçlı kek yapacağız. Pastanın dış kabuğu gibi içi nemli ve pişirme sırasında evi saran efsanevi çikolata aroması tarif edilemez. Benim gibi çikolata aşığıysanız bu vişneli browni kek tarifi favoriniz olacak.

kilit nokta

Bu tarifte fırın kabı olarak kullanabileceğiniz en uygun kap küçük kare Pyrex kap veya fırın kabıdır. Bu şekilde browni ince değil istenilen kalınlıkta olur.

Dersler

  • 75 gram tereyağı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı kiraz (çekirdeksiz)
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Vişneli browni kek tarifi nasıl yapılır?

1. Tereyağını bir tencereye alın ve eritin.

2. Tereyağı eridikten sonra bitter çikolatayı ekleyin. Isıda eriyene kadar karıştırın. Çikolata sos haline gelince kenara alın ve bekletin.

3. Yumurta ve şekeri bir kek mikserinde çırpın, köpük köpük olana kadar 3-4 dakika çırpın.

4. Kenara bekleyen çikolata sosu ekleyin ve bir süre çırpın.

5. Un ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırın.

6.Yağlanmış bir kaseye dökün. Üzerine kirazları serpin. Her vişne için kek karışımından kaşığın ucuyla bir miktar alıp vişnelerin üzerine kapatın. Kirazın dibe çökmesine izin vermeyin, üstte bırakın, bir harçla örtün.

7. 175 derecede ısınmaya başlayan fırına veriyoruz, fırının özelliğine göre 25-35 dakika pişiriyoruz. Brownie’nin pişirme ipuçlarına göre, dışı bir kabuk tutacak, ancak içi hala nemli olacak.

Afiyet olsun.

kurutulmuş browni tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın