medyauzmani.com
Yediğiniz her lokma dünyayı etkiler – Yemek Fikirleri

Yediğiniz her lokma dünyayı etkiler

Bloem’in önerdiği bir yöntem, örneğin mısır gibi bitkisel ürünlere vitamin ve mineral eklemektir. Bloem, bu şekilde insanlara para ve iklime mal olan et tüketiminin azaltılabileceğini söylüyor. Ancak Bloem, bu kavramın azgelişmiş ülkelerde olmadığını söylüyor.

Bu araştırmanın en önemli yönlerinden biri omurgasızlarla ilgilidir. Bu nedenle diyetin sonunda yer alan balık veya kabuklu deniz ürünleri gibi kemiksiz etler, iklim üzerinde vegan diyetler kadar etkili değildir. Bloem, “Afrika ve Asya’nın birçok bölgesinde süt tüketimi çok düşük” dedi. Bu nedenle protein ve kalsiyumun ana kaynağı balıktır” diyor.

Dünya balık üretiminin yüzde 80’inin Asya’dan Avrupa ve Amerika’ya ihraç edildiğini anlatan Bloem, “İhraç edilen balıklar genellikle büyük balıklardır. Yurtdışından yediğimiz bu büyük balıklar küçük balıkları yiyerek beslenir. Bu durumda orada yaşayan insanlar, yaşamlarındaki en önemli şeylerden biri olan protein ve kalsiyumdan yoksundurlar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın