medyauzmani.com
Yüzyıllara meydan okuyan bir Arnavutluk tadı: Elbasan Pan – Yemek Fikirleri

Yüzyıllara meydan okuyan bir Arnavutluk tadı: Elbasan Pan

Kormaco, Elbasan tavasının avantajının tereyağı, un, yumurta, yoğurt, et ve diğer maddelerin doğal olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Restoranına uğrayan ve elbasan yemeği sipariş eden yabancılar arasında Türklerin ilk sırada olduğunu kaydeden Kurmako, “Biz ‘yoğurt tavası’ diyoruz, Türkler ‘Elbasan tavası’ diyor. Bugüne kadar kimse memnun kalmadı. Kosova’dan, Batı ülkelerinden hepsi Avrupa ülkeleri, Amerika.” “Asya’dan gelenler var” dedi.

Kormaco, 138 farklı ülkeden binlerce ziyaretçinin Elbasan tavasını tattığını bildirdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın